Strategia privind medierea şi dezvoltarea profesiei de mediator în România pentru perioada 2014 – 2020

AT-CdM sigle

 

 

În luna iulie 2014, Consiliul de Mediere a demarat împreună cu S.C. ALMARO Training S.R.L. procedurile pentru elaborarea  Strategiei privind medierea şi dezvoltarea profesiei de mediator în România pentru perioada 2014 – 2020.

 

Pe baza unei cercetări calitative şi cantitative (studiul legislaţiei în domeniu, mecanismelor de implementare la nivel naţional, european şi internaţional, chestionare, interviuri, focus grupuri, workshop-uri, consultare publică on-line şi dezbateri) documentul va cuprinde analiza de impact a Strategiei de dezvoltare a profesiei de mediator în România pentru perioada 2008 – 2013, va formula o serie de obiective şi direcţii strategice de acţiune pentru dezvoltarea medierii şi a profesiei de mediator pentru următorii ani și va cuprinde și un plan de măsuri pentru perioada 2014 – 2017.

Strategia va lua în considerare opiniile exprimate de actorii sociali interesaţi (Consiliul de mediere, asociaţii profesionale ale mediatorilor, mediatori autorizaţi, furnizori de formare, instituţia prezidenţială, reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului şi sistemului judiciar, partidelor politice parlamentare, mediului academic, organizaţiilor profesiilor liberale şi societăţii civile), în corelaţie cu direcţiile de dezvoltare ale medierii în ţările Uniunii Europene şi va constitui  fundamentul viitoarelor acţiuni ale Consiliului de Mediere.

Elaborarea strategiei se va realiza în perioada iulie – noiembrie 2014.

 (link către comunicatul de presă al Consiliului de Mediere)

Comentarii

  • BIROU DE MEDIATOR-LUCA VOICU DOREL,BRAD,HUNEDOARA
    Răspunde

    Trebuie facut ceva mai concret din punct de vedere legislativ pentru scoaterea medierii din conul de umbra nemeritat in care ne-au aruncat in special „prietenii” nostrii avocatii,care au si putere de decizie(ministrii,parlamentari,etc.).Altfel,in cel mai scurt timp eu si probabil si alti colegi vom depune armele,adica fie ne vom suspenda activitatea.fie vom renunta definitiv la ea!
    BIROU DE MEDIATOR-LUCA VOICUDOREL, BRAD,HUNEDOARA